Το Άρωμα Ολύμπου έφτασε στην Αμερική...

2017-03-18 17:19

Αυτό το Σάββατο, 18/3/17, η συνάντησή μας στο χημείο μας ήταν λίγο διαφορετική... Ο Chris Hanks, Founder & Executive Director at Kennesaw State University, μαζί με τη βοηθό του Regan Durkin, επισκέφτηκαν το Λύκειό μας για να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά μας και να συζητήσουν μαζί μας για τον τρόπο που εργαζόμαστε καθώς και τις προοπτικές της εικονικής μας επιχείρησης. Θέλησαν, μεταφέροντας λίγα στοιχεία από την φιλοσοφία της σχολής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, να μας εμπνεύσουν ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους μέσω της επαφής μας με παράγοντες του Πανεπιστημίου τους. 

Η εικονική επιχείρηση που είδαν να εκτυλίσσεται μέσα στο χημείο μας, τους χαροποίησε ιδιαίτερα, μια και είδαν να συμβαίνει ζωντανά αυτό που προσπαθούν να διδάξουν στους φοιτητές τους: Δεν μένουν οι ιδέες μας στη θεωρία, αλλά, τις βάζουμε σε εφαρμογή και βήμα βήμα, εξελίσσουμε την επιχείρησή μας, ξεκινώντας από χαμηλά, από υλικά και εξοπλισμό που είναι μέσα στις δυνατότητές μας να αποκτήσουμε.
Ιδιαίτερη χαρά τους έδωσε η συνομιλία με τον Πρόεδρο της ομάδας μας Χρήστο Φαρφούρη, ο οποίος μάλιστα τους ζήτησε να μας δώσουν την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Πανεπιστήμιό τους το καλοκαίρι στο παγκόσμιο συνέδριο εκπαιδευτικών που ετοιμάζουν για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, στην πολιτεία της Ατλάντα. Γυρνώντας στην Αμερική, ολόκληρη η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Hanks, μας έστειλε ένα βίντεο έκπληξη ως απάντηση στον πρόεδρό μας, που μας ενθουσίασε: https://youtu.be/99XmJs-wb4M
Την διασύνδεση έκανε ο κ. Ιγν. Μεϊμάρης, πρόεδρος του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση και την Οικονομική Ανάπτυξη. Τώρα πια, βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο με το πανεπιστήμιο του Kennesaw. Σε μιαν άλλη ανάρτηση θα προσπαθήσουμε να σταχυολογήσουμε μερικές από τις πολύτιμες συμβουλές τους.
Να τι είπε ο Χρήστος μετά τη συνάντηση αυτή: Κατά την γνώμη μου η επίσκεψη των εκπροσώπων του Kennesaw State University της Ατλάντα της Αμερικής και του κυρίου Ι. Μεϊμάρη ήταν ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην ομάδα μας από τότε τουλάχιστον που είμαι εγώ μέλος της. Οι άνθρωποι αυτοί μας έκαναν να καταλάβουμε το πόσο σημαντικό είναι το έργο μας, να μάθουμε πως ποτέ δεν πρέπει να υποχωρούμε μπροστά στις δυσκολίες. Μέσα από τα λόγια τους μας μετέδωσαν ότι όταν κάποιος αγαπάει κάτι και προσπαθεί με ενεργά βήματα να το καταφέρει, κάποια στιγμή θα δει την προσπάθειά του να στέφεται από μεγάλη επιτυχία. Αυτό που άρχισε με μια επίσκεψη δεν θα τελειώσει εδώ. Θα κρατήσουμε επαφές για να κάνουνε ακόμα μεγαλύτερα "πράγματα"...

Πίσω