Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ:

2016-04-15 22:10

Ειδική πρόσκληση έλαβε η επιχείρησή μας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για να παρουσιάσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών της στην στρογγυλή τράπεζα που πραγματοποίησαν φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Επιμελητήριο Πιερίας, την Παρασκευή 15/4/2016 από τις 6.00 έως τις 9.00 το βράδυ.
Αφού πολλοί ομιλητές παρουσίασαν χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, παρουσιάσαμε κι εμείς την επιχείρησή μας ως μια καλή επιχειρηματική πρακτική ενταγμένη στην εκπαίδευση. Όλοι μας άκουσαν με πολύ προσοχή και παρακολούθησαν το βίντεο των εργασιών μας που προβάλλονταν ταυτόχρονα το πάνελ. Παρά του ότι το δικό μας παράδειγμα ήταν το μοναδικό που συντελέστηκε δίχως κάποια χρηματοδότηση από την ΕΕ, οι κριτικές που απέσπασε ήταν πολύ ενθουσιώδεις. Μετά την εισαγωγή του καθηγητή μας Γρ. Καλόμοιρου, η Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, ως εκπρόσωπος των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έδωσε με πολύ απλό και ζωντανό τρόπο το στίγμα της προσπάθειάς μας και του καλού αποτελέσματος που αυτή είχε μέχρι τώρα. Ο Άρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, είπε ότι βάλαμε τα γυαλιά σε πολλούς και χαρακτήρισε την παρουσίασή μας ως την καλύτερη της βραδιάς, ενώ η κα Έφη Μπάσδρα, πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, είπε ότι τέτοιες προσπάθειες και τέτοια αποτελέσματα είναι τα ζητούμενα για να τίθενται ως παράδειγμα καλής πρακτικής για να πάει μπροστά η χώρα μας. Όλοι μας έδωσαν τα συγχαρητήριά τους. Μετά από ερωτήσεις του Διευθυντή του σχολείου μας κου Βρακόπουλου που παρευρέθηκε στο συνέδριο, πολλοί από το πάνελ μας έδωσαν συμβουλές και ιδέες για τους τρόπους που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε το πρόγραμμά μας στο μέλλον ώστε αυτό να φτάσει ψηλότερα. Ειδικά, η κα Αγάπη Τσίκλη, Υπεύθυνη Διαχείρισης Σχεδίων Erasmus+ KA2/VET του ΙΚΥ, μας πρότεινε την εμπλοκή μας σε ένα πρόγραμμα ΚΑ2, εφαρμόζοντας Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης. 
Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τέτοιες εμπειρίες, όπως η συμμετοχή μας στην Έκθεση μαζί με τους φορείς της ΕΕ και η συμμετοχή μας στο συνέδριο του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι πολύ εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες που μας βοήθησαν να αποκτήσουμε νέες ιδέες και γνώσεις! Είμαστε κατενθουσιασμένοι!

Πίσω