ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!

2016-05-31 18:23

Μόλις λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement Greece:

Αγαπητοί Καθηγητές και Εθελοντές, 
Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,

Ανακοινώνουμε σήμερα τις 10 μαθητικές ομάδες του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση" που προκρίθηκαν για να διαγωνιστούν στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό για την "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016" που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα Ιφιγένεια, «ΘΕΑΤΡΟΝ», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος.

Οι μαθητικές επιχειρήσεις που προκρίθηκαν είναι κατά αλφαβητική σειρά:

· Άρωμα Ολύμπου - ΓΕΛ Κονταριώτισσας

· beLIVE- Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

· Budgee - Pierce Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος

· EPEIKON - Β' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

· Ladi - Εκπαιδευτήρια Μπουγά

· Mapp - Κολλέγιο Λύκειο Ψυχικού

· S.P.E.S. & ΣΙΑ Ο.Ε (Solar Protection Energy System) - Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης

· Smileybin - Γυμνάσιο Αλωνίων Πύνδας -Κολίνδρου

· STIIR (START TO INVEST IN RESEARCH) - 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

· U.S.B. Radio (United States of Balkan Radio) - Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γέρακα

Επισυνάπτουμε τα κριτήρια αξιολόγησης επιχειρηματικού πλάνου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες που προκρίθηκαν για τον Πανελλαδικό Διαγωνισμό και κάθε επιτυχία και περαιτέρω βιώσιμη εξέλιξη στις μαθητικές επιχειρήσεις και μαθητικές ιδέες που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος "Εικονική Επιχείρηση", στον αγώνα για επιχειρηματική μάθηση και προοπτική, στον οποίο και φέτος μαθητές, καθηγητές και εθελοντές, σχολεία και κοινωνία βγήκαν και πάλι κερδισμένοι.

Κερδίσαμε την αξία της συμμετοχής στη δημιουργικότητα, την ομαδική συνεργασία, την κριτική σκέψη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που βγαίνει από τη δυναμικότητα, αγωνιστικότητα, φρέσκια αντίληψη και πρωτοβουλία των νέων μας.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για να αναδειχθεί το επιχειρηματικό και δημιουργικό πνεύμα των μαθητών, αλλά πάνω απ' όλα συγχαρητήρια σε όλες τις μαθητικές ομάδες, τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις ιδέες, τον ενθουσιασμό την υπέρβαση που έκαναν στη μάθηση, τη γνώση και βιωματική εμπειρία που τους βοήθησε να κάνουν την μετάβαση από την κοινωνία των μαθητών στην κοινωνία των πολιτών.

Αναλυτική ενημέρωση για το ημερήσιο πρόγραμμα του πανελλαδικού διαγωνισμού θα σας αποσταλεί σύντομα. Σημειώνουμε αρχικά ότι φέτος δεν θα στηθούν περίπτερα των μαθητικών επιχειρήσεων στο χώρο, αλλά θα δοθεί η ευκαιρία στους απόφοιτους του προγράμματος να συμμετέχουν στην εκδήλωση - workshop των αποφοίτων που θα διεξαχθεί παράλληλα με τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων των ομάδων με τους κριτές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία.

Με εκτίμηση,
Ελισάβετ Παυλίδη
Educational Programs Manager

 

Πίσω